Üniversitemiz İstanbul Airshow'da Düzenlenen İHA Paneline Katıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İstanbul Airshow etkinlikleri kapsamında İnsansız Hava Aracı Sistemlerine yönelik bir panel düzenlendi. 27-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen İstanbul Airshow’un üçüncü gününde yapılan panelde, üniversitemiz İHA Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste, Savunma Teknolojileri, Mühendislik ve Ticaret (STM) A.Ş. yöneticisi Cengiz Karaağaç ve Flycam direktörü Mehmet Öztekin konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin açılışında hava sahasında sivil-asker entegrasyonu konusunda geniş bir sunum gerçekleştiren Karaağaç, gelişen İHA sistemleri ile ulusal ve uluslararası mevzuatlarda hava trafiğinin yönetimine yönelik düzenleme ihtiyacını ve teknik altyapı gereksinimlerini vurguladı.

Karaağaç’ın ardından güvenlik ve gizlilik konularından bahseden Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste, İHA kayıt sisteminde yapılan risk analizi sonuçlarını değerlendirerek İHA operatörlerinin özel hayatın gizliliği ve güvenlik konularında bilgi yetersizliğine sahip oldukları, bu konudaki eğitim ve denetim ihtiyaçlarını belirtti. Uygulama alanlarının yaygınlaşması ile ortaya çıkacak yeni güvenlik sorunlarından da söz eden Benveniste, konuşmasını EASA (Avrupa Havacılık Bakım Eğitim Komitesi) tarafından yapılan düzenlemelerden bahsederek tamamladı.

Mehmet Öztekin ise konuşmasında, yakın gelecekte başlayacak olan İHA ile kargo taşımacılığı ve hava taksi uygulamaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yoğun katılım gören panel, SHGM İHA Koordinatörlüğü’nden Mahmut Samet Sayım’ın yakın dönemde mevzuat ve kayıt sisteminde gerçekleşecek değişikliklerle ilgili sunumunun ardından soru cevap bölümüyle tamamlandı.




E-Bülten Kayıt

Okulumuz hakkındaki yeniliklerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın.

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz
Kapadokya Üniversitesi veri sorumlusu sıfatıyla, verdiğiniz kişisel verilerin gizliliğini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa (KVKK) uygun olarak ve büyük bir hassasiyetle koruyacaktır. Kişisel verileriniz, KVKK’ya uygun olarak işlenecek, sizleri Kapadokya Üniversitesi hakkındaki gelişmelerden e-posta veya telefon yoluyla haberdar etmek için kullanılacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız