Drone Rehberi

Bir Drone Satın Aldım Şimdi Ne Yapmalıyım?

Öncelikle drone cihazının bir insansız hava aracı olduğu bu nedenle eğer 500 gr ve üstü bir ağırlığa sahipse SHGM İHA kayıt sistemi üzerinde kaydının bulunması gerektiğini bilmelisiniz.

Eğer Türkiye içerisinde bir satıcıdan aldıysanız, satıcınız aynı gün içerisinde bu satışı https://iha.shgm.gov.tr/ adresine girerek kayıt etmiş olmalıdır. Siz de üç gün içerisinde sisteme giriş yaparak satın alma işlemini onaylamalısınız. Eğer İHA’nızı yurtdışından kargo ile getirtmiş veya kendiniz getirdiyseniz yine kayıt sistemine aracın Türkiye’ye girişinden itibaren üç gün içerisinde kayıt yapmanız gerekmektedir.

İHA’nızı kendiniz kullanacaksanız, kayıt sırasında İHA’mı uçurmak istiyorum seçeneğini işaretleyerek İHA’nıza pilot atamalısınız. Pilot atanması sonrasında aracınız SHGM tarafından onaylanacak ve İHA’nız için bir karekod üretilecektir. Bu karekod mutlaka aracınızın üzerinde görünür şekilde yapıştırılmalıdır.

Yukarıda belirtildiği gibi İHA’nıza kendinizi pilot olarak atayabilmek için öncelikle bir pilot kaydı oluşturmanız gerekmektedir. Bunu nasıl yapacağınızı da  “Nasıl İHA Pilotu Olurum” başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

E-Bülten Kayıt

Onay vermeden bu işlemi gerçekleştiremezsiniz